Start » Aktiviteter » Försäljningsutvecklingen i detaljhandeln

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Försäljningsutvecklingen i detaljhandeln

  2021-06-30

  Läs sammanfattningen av Detaljhandelns försäljning första kvartalet 2021 här.

  Se webbinariet i efterhand på Handelsrådets Youtubekanal.

  Direktsänt webbinarium där HUIs Ola Nevander, samhällsekonomisk analytiker på HUI, presenterar försäljningsutvecklingen i detaljhandeln framtaget med en ny metod.

  Strukturomvandlingen inom handeln fortsätter, och digitaliseringens framfart kräver nya verktyg som hjälper handeln att förstå utvecklingen. Hur har försäljningen i detaljhandeln startat 2021? Och hur har tillväxten sett ut i detaljhandelns olika delbranscher under det senaste året?

  Programinnehåll
  • Kort genomgång om var siffrorna finns tillgängliga och hur de kan användas på Handelsfakta.se
  • Presentation av utvecklingen i detaljhandeln under Q1 2021
  • Vinnarbranscher/förlorarbranscher under pandemin

  Vad är nytt med statistiken?
  I det nyframtagna statistikmåttet detaljhandelns försäljning är samtliga aktörer klassificerade i den bransch de huvudsakligen tillhör, inklusive rena e-handelsaktörer. I tidigare statistik har försäljning hos rena e-handelsaktörer inte ingått i den specifika branschen. Den nya statistiken ger därför ett mer komplett mått på hur respektive delbransch egentligen går.
  Detaljhandelns försäljning tas fram av HUI i samarbete med Handelsrådet, med hjälp av SCB. Månadsdata finns framöver att tillgå på Handelsfakta.se i slutet av varje efterkommande kvartal.
  Sändningen modereras av Jonas Arnberg, vd på HUI. Medverkar på webbinariet gör även Ola Nevander och Joakim Wirén, analytiker på HUI.

  Anmälan öppnar upp i närtid.
  Välkommen!

  Prenumerera på nyhetsbrev