Aktivitet
Start » Aktiviteter » Den digitaliserade shoppern

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Den digitaliserade shoppern

  Handelns digitalisering och shopperns förändrade köpbeteende

  2016-10-28

  Malin Sundström från SIIR, Högskolan i Borås, pratade om digitaliseringens betydelse för handeln och tydliggjorde den resa handeln måste göra från att ha pratat om e-handel till att verkligen omfamna digitaliseringen och konsumenternas nya beteenden.

  161028-digitalisering4

  Malin Sundström, ek. dr och docent, berättade att en i forskargruppen i projektet om digitalisering hade bott, levt och följt åtta olika familjer i Stockholm för att observera och studera deras användning av digitala apparater. Han satt med dem i soffan, följde med till dagis, fritids och till affären med mera under sex månader. Några av de beteenden han upptäckte var de som visas på bilden ovan. Vid en rikstäckande enkät upptäcktes samma beteenden över hela landet.

   

  161028-digitalisering2

  Köpresan, från den nya boken ”Köprevolutionen” av Pernilla Jonsson, Patrik Stoopendahl och Malin Sundström, har förändrats och komplicerats i och med digitaliseringen.

   

  161028-digitalisering1

  Proffset Klara är den mest utvecklade digitala kunden som ser shopping som en tävling som man kan excellera i.

   

  161028-digitalisering3

  Forskarna har undersökt, grävt, analyserat och dragit sina slutsatser – nu är det upp till handeln att verkligen ta det med sig ut i verkligheten och utveckla nya koncept och lösningar.

   

  Prenumerera på nyhetsbrev