Aktivitet
Start » Aktiviteter » Hållbar ”kick-off”

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Hållbar ”kick-off”

  Hållbar butik

  2010-10-26

  När forskarna inom satsningen "Hållbar butik" möttes fick alla deltagare ta del av spännande forskningsprojekt som nu har tagit sin början.

  Projekten inom forskningssatsningen ”Hållbar butik”, som Handelns Utvecklingsråd finansierar tillsammans med Formas 2009, är nu igång eller ligger i startgroparna. I slutet av oktober träffades deltagare från alla projekten på Handelns Utvecklingsråd för att presentera sina projekt och sitt arbete så här långt, vilket ledde till intressanta diskussioner och utbyte bland forskarna med olika inriktningar och från olika universitet och högskolor.

  – Vi ville skapa en kontaktyta mellan de olika forskarna eftersom många av projekten är besläktade med varandra, sa Andreas Hedlund, kanslichef på Handelns Utvecklingsråd. Genom att forskarna har träffats blir det lättare att ta kontakt och berika sitt eget och andras projekt.

  Claes-Robert Julander, Handelshögskolan i Stockholm och ordförande i rådet som var med och beslutade i utlysningen Hållbar butik, var moderator när alla projekten presenterades och diskuterades.

  Dagen gav många perspektiv på hållbarhet som till exempel återvinning av kläder, bättre förpackningar, hur man minskar matsvinnet med mera. Kunskap som kan komma till stor nytta för handeln när resultaten blir klara.

  Prenumerera på nyhetsbrev