Aktivitet
Start » Aktiviteter » Halvtid i Hållbar butik

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Halvtid i Hållbar butik

  Hållbar butik

  2012-03-14

  Det sjuder av liv i projekten som ingår i forskningsprogrammet "Hållbar butik". Alla nio projekten är på gång och det finns intressanta delresultat och preliminära resultat som det än så länge talas rätt så tyst om.

  Den 14 mars 2012 bjöd finansiärerna Handelns Utvecklingsråd och Formas in till ett seminarium när projekten kommit ungefär halvvägs.

  – Vi tycker att det är viktigt att projekten får mötas eftersom de kan ha utbyte av varandra, sa Lena Strålsjö, forskningssekreterare på Formas.

  Deltagarna i seminariet, där alla de nio olika projekten fanns representerade, berättade om statusen i sina respektive projekt och sen lämnades det utrymme för en liten diskussion om varje projekt som leddes av Claes-Robert Julander, Handelshögskolan i Stockholm och medlem i programrådet för Hållbar butik-satsningen.

  – Det är mycket på gång i dessa projekt och det kändes verkligen bra att kunna tillhandahålla denna mötesplats för forskarna, säger Andreas Hedlund, kanslichef på Handelns Utvecklingsråd. Vi ser fram emot när resultaten från dessa studier börja komma ut, vilket med säkerhet kommer bidra till konkret nytta för handeln.

  Dagen avslutades med att flera av deltagarna hade utbytt kontaktinformation för vidare erfarenhetsutbyte samt en önskan om ett slutseminarium när projekten gått i mål för att få ta del av varandras slutresultat.

  Prenumerera på nyhetsbrev