Start » Aktiviteter » Handeln i Sverige 2021

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  02

  sep

  Handeln i Sverige 2021

  2021-09-02

  : Webbinarium

  Här kan du se direktsändningen!

  2020 var ett omvälvande år för detaljhandeln.
  Året karaktäriserades av en splittrad utveckling där vissa branscher gick på knäna medan andra upplevde en stark tillströmning av kunder. Det var tillväxtrekord i e-handeln samtidigt som många butiker gapade tomma efter restriktioner och råd som gjorde att svenskarna undvek de fysiska butikerna.
  Hur har den regionala handeln påverkats av coronapandemin? Lyssna på svaret den 2 september på webbinariet om detaljhandeln i Sveriges län och kommuner under 2020.

  Webbinariet spelas in och läggs i efterhand ut på Handelsrådets Youtubekanal.

  Motsvarande statistik kommer i samband med webbinariet finnas på Handelsfakta.se.

  Anmälan senast 31 augusti.

  Sändningslänk skickas ut via mejl dagens före webbinariet.

  På uppdrag av Handelsrådet genomför HUI Research årligen en studie av Sveriges regionala detaljhandel. Kartläggningen “Handeln i Sverige, som pågått sedan 1992, innehåller uppgifter om bland annat omsättning och försäljningsindex för dagligvaru- respektive sällanköpsvaruhandeln på kommun-, län- och riksnivå.

  Webbinariets program:

  Ylva Åkesson, kommunikatör påHandelsrådet, hälsar välkomna och presenterar Handeln i Sverige och Handelsfakta.
  Emelie Ekholm, detaljhandelsanalytiker på HUI Research, presenterar resultaten från årets kartläggning av Handeln i Sverige. Hur har stängda landsgränser påverkat handeln i gränshandelskommunerna? Hur ser utvecklingen i storstadsregionerna ut jämfört med småstäderna? Vilka kommuner har klarat sig bäst? Hur ser den totala utvecklingen ut för Sveriges fysiska handel? Detta är några av frågorna som besvaras.​
  Representater från några kommuner berättar i direktsändning om hur de påverkats av pandemin och hur de ser på framtiden.
  Per Andersson, detaljhandelsanalytiker på HUI Research, analyserar resultatet, identifierar trender och spår om den framtida utvecklingen.

  VÄLKOMNA!

  Vill du ha inspiration kring hur du kan använda databasen Handelsfakta.se i ditt jobb och i din undervisning? Ny info-folder ute nu: Handelsfakta infofolder.

  Prenumerera på nyhetsbrev