Aktivitet
Start » Aktiviteter » Medarbetarskap viktigt i butik

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Medarbetarskap viktigt i butik

  Uppdrag butikschef

  2013-03-15

  Det finns en brist på akademisk kunskap bland annat när det gäller personalledning inom handeln. Den nya boken Uppdrag butikschef är ett välkommet bidrag till ökad kunskap inom det området.

  I boken ges tips och råd om hur butikschefer kan bli framgångsrika och lyckas i sina uppdrag att leda en butik så att både personalen trivs och mår bra och lönsamheten blir god. Boken, som kom ut i februari i år, presenterades på ett frukostseminarium i Stockholm av Stefan Tengblad och i Göteborg av Mikael Wickelgren som tillsammans med Thomas Andersson och Ali Kazemi skrivit boken Uppdrag butikschef – Att leda i butik (Liber), samtliga verksamma vid Högskolan i Skövde.

  Boken bygger bland annat på resultat från ett forskningsprojekt som finansierades av Handelns Utvecklingsråd och presenterades i rapporten Personalledning i detaljhandeln (2012). Mikael Wickelgren lyfte bland annat fram ledarskap och medarbetarskap på seminariet i Göteborg:

  – Vi har sett i våra studier av framgångsrika företag – där medarbetarna trivs – att cheferna är mycket kommunikativa och att deras ledarskap är vardagsnära. Medarbetarna känner gemenskap, engagemang, ansvar och förtroende med mera vilket alla är delar i det positiva medarbetarskapet som även leder till goda ekonomiska resultat.

  • Stefan Tengblad på seminariet i Stockholm.

  Prenumerera på nyhetsbrev