Aktivitet
Start » Aktiviteter » Mode som håller

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Mode som håller

  2018-09-21

  Vad är hållbart mode och vad vet vi om en möjlig marknad för det? Svenska företag ligger långt fram i utvecklingen när det kommer till initiativ för att skapa hållbarhet i mode- och textilbranschen. Samtidigt är flera andra länder bättre på att samla in textil och en del undersökningar visar att svenska konsumenter gärna skänker, men är mindre benägna att själva använda begagnat.

  Webbsänt frukostseminarium fredagen den 21 september 2018 08:00-09.30
  HUI Research och Handelsrådet bjuder in till ett frukostseminarium (även webbsänt) den 21 september där Susanne Sweet, forskare på Mistra Center for Sustainable Markets på Handelshögskolan i Stockholm, berättar om vad hållbart mode är och vad vi vet om en möjlig marknad för det. Dessutom presenteras andra insikter som forskningen givit gällande affärsmodeller och marknaden för pre-owned. Emma Enebog, hållbarhetsexpert, kommer att kommentera forskningen utifrån sina erfarenheter.

  Susanne Sweet är forskare på Mistra Center for Sustainable Markets på Handelshögskolan i Stockholm och forskningschef för forskningsprogrammet Mistra Future Fashion.

  Emma Enebog är hållbarhetsexpert och har varit hållbarhetschef på Myrorna samt ordförande för Cradlenet som är en plattform för nätverkande och kunskap om cirkulär ekonomi.

  Tid och plats:
  Fredagen den 21 september kl. 08.00-09.30 (en lättare frukost serveras från kl. 08:00, seminariet börjar kl. 08:30).
  Regeringsgatan 60 (Svensk Handels lokaler), Stockholm (även webbsänt)

  Anmälan sker senast den 19 september.

  Seminariet är kostnadsfritt, men anmälan är bindande och ej avbokad plats debiteras med 450 kronor (exklusive moms). Observera att antalet platser är begränsat.

  Frågor om seminariet besvaras av:

  Josef Gäreskog, HUI Research
  josef.gareskog@hui.se
  070-350 62 28

  Andreas Hedlund, Handelsrådet
  andreas.hedlund@handelsradet.se
  010-471 86 46

  Välkommen!

  Prenumerera på nyhetsbrev