Aktivitet
Start » Aktiviteter » Ny rapport från Handelns ekonomiska råd

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Ny rapport från Handelns ekonomiska råd

  Handelns betydelse - då, nu och i framtiden

  2017-06-13

  I Handelns ekonomiska råds första rapport tas digitaliseringens växande betydelse för handeln upp och ett möjligt scenario för utvecklingen under de kommande åren presenteras tillsammans med en historisk genomgång av handelns utveckling de senaste 150 åren. Erik Åsbrink, Anna Felländer och Mats Bergman presenterade innehållet i den nya rapporten.

  Handelns betydelse har ofta underskattats, vilket är en nackdel för både näringen och samhället. Faktum är att handeln, beroende på definition, svarar för minst elva procent av BNP och sysselsättning. Det finns ett antal stora handelsföretag, vissa med global verksamhet.
  Erik Åsbrink, ordförande i rådet

  Vi kommer att få se en snabbt ökande e-handel och stora utmaningar för befintliga företag i branschen. Utvecklingen bidrar också till framväxten av ett svenskt kluster av företag som påverkar handelns utveckling – i rapporten lanseras begreppet ”Re-techför denna företeelse.
  Anna Felländer och Mats Bergman, medlemmar i rådet

  170613-her-rapport

  Andreas Hedlund, vd på Handelsrådet, ställer frågor till rapportförfattarna (fr. v.) Mats Bergman, Anna Felländer och Erik Åsbrink.

  Rapportförfattare

  Erik Åsbrink, tidigare finansminister, numera aktiv som styrelseledamot, föredragshållare och skribent; Anna Felländer, tidigare chef- och digitaliseringsekonom vid Swedbank, styrelseledamot och rådgivare till bland annat regeringen samt affilierad till Handelshögskolan i Stockholm; och Mats Bergman, professor i nationalekonomi vid Södertörns högskola, tidigare chefsekonom vid Konkurrensverket.

  Prenumerera på nyhetsbrev