Aktivitet
Start » Aktiviteter » The 6th HUI Workshop – Ökande intresse för handelsforskning

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Ökande intresse för handelsforskning

  The 6th HUI Workshop

  2012-01-19

  Intresset för handelsforskning ökar; det märktes inte minst på deltagandet i The 6th HUI Workshop. I januari i år höll HUI Research med Sven-Olov Daunfeldt, forskare/docent på HUI Research, i spetsen alltså den sjätte forskningsworkshopen på temat handelsforskning och i år var den populärare än någonsin.

  Sven-Olov Daunfeldt, HUI

  Sven-Olov Daunfeldt, HUI, är mycket nöjd med den sjätte upplagan av forskarworkshopen.

  Det är en påtagligt nöjd Sven-Olov som berättar att workshopen i år samlade 20 forskare, vilket är den maxgräns man har satt för antalet deltagare, från olika lärosäten och organisationer i Sverige samt en från Norge. På workshopen, som finansieras av Handelns Utvecklingsråd, presenteras artiklar som är på uppbyggnadsstadiet från olika ämnen och discipliner där den röda tråden är handel.

  – Det var lättare i år än någonsin tidigare att få in handelsrelevanta artiklar, säger han. Det känns verkligen roligt efter att ha arbetat med konferensen i sex år nu.

  Sven-Olov menar att den positiva förändringen både beror på att HUIs forskarnätverk har växt och breddats samt att Handelns Utvecklingsråds finansiering av handelsforskning gör att det finns mer relevant forskning att ta ifrån. Samt att workshopen i sig är med och driver på utvecklingen; det blir en god spiral.

  – Det här var den bästa träffen hittills; artiklarna höll hög kvalitet och det diskuterades livligt, berättar Sven-Olov. Det är en mycket god stämning på dessa workshops och nya nätverk byggs upp.

  Just nätverk och kontakter är en viktig del av workshopens syfte med förhoppningen om att nya forskningsidéer kan födas och gamla idéer förbättras och vässas. Bland årets artiklar fanns ämnen som trängselavgifternas betydelse för handeln, egenföretagare inom handelssektorn och norsk gränshandel med mera.

  – Inför kommande workshops satsar vi på en mer internationell prägel; tanken är att kunna bjuda in någon internationellt erkänd forskare som kan inspirera, säger Sven-Olov.

  Med tanke på den positiva utvecklingen som hittills varit så ser det ljust ut för framtiden när det gäller HUIs forskarworkshop.

  Prenumerera på nyhetsbrev