Aktivitet
Start » Aktiviteter » The 7th HUI Workshop – Tvärvetenskapliga möten

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Tvärvetenskapliga möten

  The 7th HUI Workshop

  2013-01-17

  I januari hölls den sjunde upplagan av den nu traditionsenligt årliga HUI Workshopen för forskare som finansieras av Handelns Utvecklingsråd. En workshop som har lett till nya samarbeten över ämnesgränserna menar Sven-Olov Daunfeldt, HUI Research.

  – Vi har både nya och återkommande deltagare, vilket känns bra, säger Sven-Olov. Vi vill hålla workshopen relativt liten och intim för att det ska vara lätt att knyta kontakter, så i år har vi valt bort några papper. Det känns bra att intresset är så pass stort.

  Det var 13 papper som presenterades på workshopen den 17–18 januari på Mälargården och 20 forskare deltog. Forskarna kommer från olika discipliner såsom företags- och nationalekonomi, kulturgeografi, etnologi, psykologi, statistik med mera vilket leder till intressanta tvärvetenskapliga möten och samarbeten.

  Om man ska tala om några teman bland papprena så är det handelns geografi, miljöfrågor och konkurrens; till exempel koldioxidutsläpp, lanthandel och kaffepriset.

  – Vi är nöjda med konceptet – en liten, öppen och tillgänglig workshop som har högt i tak och där arbeten ”in progress” presenteras och får feedback, säger Sven Olov. Inför framtiden vill gärna att workshopen ska bli mer internationell (i år var det en deltagare från Island och en från Tyskland, resten var från svenska lärosäten) och kanske komplettera med mer nischade workshops.

  130117-18-7-hui-workshop-webb

  Prenumerera på nyhetsbrev