Handelns utvecklingsråd
Start » Arbetsmiljö och säkerhet » Säkerhet » Skydd mot rån i handeln

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Skydd mot rån i handeln

  Samarbete för säkrare butiker

  Handeln, anställda och polisen har enats om programmet ”Skydd mot rån i handeln”. Det handlar om 13 rånförebyggande punkter, som rätt genomförda kan öka säkerheten för de anställda. Certifiering av programmet görs av besiktningsman ofta i nära samarbete med kommunernas lokala BRÅ eller motsvarande samt handelns parter.
  Läs mer direkt på sajten Skyddabutiken.se

  Gör så här om ni vill bli ”certifierade”:

  1. Ta kontakt med kommunens lokala BRÅ eller Polisen. (I de fall de inte känner till programmet tar ni kontakt med Handelsrådets arbetsmiljökommitté – för kontaktuppgifter se Kontaktpersoner här).
  2. En besiktningsman kommer ut och besiktar butiken enligt de 13 punkterna. Blir butiken godkänd så utfärdas ett ”certifikat” som gäller i två år. Dekaler som talar om att butiken är ”Säkerhetsskyddad” erhålls.

  När tvåårsperioden gått ut ska butiken normalt erbjudas en ny besiktning. Om förhållanden uppstått som gör att butiken inte längre uppfyller de 13 punkterna eller om ägarbyte sker ska butiken ta kontakt med kommunens BRÅ (eller motsvarande) eller besiktningsman.

  Utbildning av besiktningsmän för ”Skydd mot rån i handeln”

  Utbildning av besiktningsmän görs kostnadsfritt av Handelsrådet. Det går i normalfallet till så att halvdagsträffar arrangeras där punkterna i ”Skydd mot rån i handeln” gås igenom under ledning av Handelns arbetsmiljökommitté.

  Prenumerera på nyhetsbrev