Start » Forskning och utveckling » Forskningsprojekt » Forskning relevant för Handelsnäringen 2020

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Forskning relevant för Handelsnäringen 2020

  Varje år gör Handelsrådet en större utlysning där forskare uppmuntras till att skicka in ansökningar med fokus inom ett visst ämnesområde i relevans med handeln.

  Till en följd av Handelsrådets utlysning för forskningsprojekt 2020 delar denna gång sju forskningsprojekt på sammanlagt dryga 12 miljoner kronor. Utlysningen hade likt tidigare år det breda temat ”Forskning relevant för handeln”, där forskningsprojekt med nära kontakt med branschen haft störst prioritering. Flera av forskningsprojekten från utlysningen 2020 berör den fysiska detaljhandeln, men spänner sig över ett flertal andra områden som är av betydelse för handelsnäringen – från hållbarhet, lager och logistik till detaljandelsroll för samhällsutveckling.

  Handelsrådet spelar en viktig roll som Nordens största privata finansiär av handelsrelaterad forskning. Urvalet av projekt påvisar flera nya perspektiv och är menade att ge ny kunskap som kan vara av nytta för branschen – vilket går hand i hand med handelsrådets syfte att långsiktigt stärka handelsnäringen.

  Prenumerera på nyhetsbrev