Handelns utvecklingsråd
Start » Forskning och utveckling » Forskningsprojekt » Övriga projekt före 2017 » Hållbara lösningar för handeln » Utgångspunkter för att driva hållbar utveckling

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Utgångspunkter för att driva hållbar utveckling

  Hållbar handel är ett ständigt aktuellt ämne och nu har Svensk Handel och tankesmedjan Global Utmaning dragit igång en serie rundabordssamtal som ska resultera i en rapport. Rapporten delfinansieras av Handelns Utvecklingsråd.

  Policyrapporten som ska bygga på de fyra rundabordssamtal som planeras under hösten 2014 och våren 2015 har arbetsnamnet ”Hållbara lösningar för handeln”. Samtalsserien, där både företag, intresseorganisation samt arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer deltar, tar upp ämnen som företagens roll, kundernas påverkan och offentliga regleringar, cirkulär ekonomi, strategisk företagsutveckling med mera.

  – Vi vill bidra till att skapa en utgångspunkt för att driva hållbar utveckling i handeln. Hållbar konsumtion är ett genuint svårt ämne, men genom diskussioner och förslag på praktiska lösningar kan vi komma en bra bit på väg, sa Hanna Begler, projektledare på Global Utmaning.

  Rapporten kommer presentera ett antal nyckelfrågor och förslag till lösningar för ökad hållbar konsumtion.

  Prenumerera på nyhetsbrev