Start » Krönika » Att investera i forskning är att investera för framtiden!

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Att investera i forskning är att investera för framtiden!

  2010-02-25

  Under de senaste 5 åren har vi sett att flera nya forsknings- och utbildningssatsningar inom handeln har initierats och etablerats. Forskningsfinansiärerna Handelns Utvecklingsråd och Hakon Swenson Stiftelsen, nystarten av Nordiska Detaljhandelshögskolan i Norrtälje samt centrumbildningen Centre for Retail i Göteborg är några av de satsningar som branschen initierat. För handeln innebär dessa satsningar en strategisk plattform som bidrar till att utveckla handelsnäringen långsiktigt.

  Handelns Utvecklingsråd har under de senaste tre åren investerat närmare 40 miljoner kronor i olika forskningsprojekt och genom att ge stipendier till yngre forskartalanger. Dessa medel börja nu ge utdelning och vi kommer från och med 2010 att få se ny spännande handelsforskning från landets universitet, högskolor och forskningsinstitut, något som bidrar till att stärka företag och anställda inom handeln.

  För att sprida forskningsresultaten kommer Handelns Utvecklingsråd att arrangera seminarier, workshops, publicera rapporter, böcker samt sända ut vårt nyhetsbrev. Vår hemsida (handelsradet.nu) kommer att vara en naturlig knytpunkt för ny spännande forskning, något som både företag, anställda och handelns övriga intressenter kommer att ha nytta av. Det är därför med stor tillförsikt som jag ser framemot fortsättningen av 2010, när vi nu kan börja skörda frukterna av de inledande årens forskningssatsningar. Att investera i forskning är att investera för framtiden.

  Prenumerera på nyhetsbrev