forskning
Start » Krönika » Den blomstertid nu kommer…

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Den blomstertid nu kommer…

  2017-06-15

  Skolavslutning och ny klänning. Ibland sydd av min mor, ofta ärvd från stora syster men någon gång också lyxigt nyinköpt från byns enda butik. Efter parad till kyrkan och gråtmild avtackning av älskade fröknar så blev det chokladdoppad mjukglass från kiosken – härliga minnen från barndomen och i fredags upplevde jag det återigen, nu genom mina barn. Kvällen innan med åttaåringen så uppspelt att hon inte kunde sova, själva skolavslutningen med trettonåringen på scen med gitarren och till sist elvaåringens glädjestrålande ansikte över tallriken proppfull med tårta. Älskade sommar, nu är den äntligen här!

  Jag vill dock påstå att våren, ja hela senaste året, varit nästan lika laddat som inför ett sommarlov då vi på Handelsrådet vänt på olika arbetssätt, modeller och processer. Handelsrådet vill vara ett nav och ett kugghjul för att få bransch och akademi att jacka i varandra – vi tror att vi tillsammans kan stärka handelsnäringens lönsamhet och konkurrenskraft. Till slut har vi landat i en ny utlysningsform och något vi kallar dialogforum.

  Efter sommarlov kommer en lika spännande höst då vi ska sjösätta den nya utlysningen ”Forskning relevant för handelsnäringen” i två steg. Ett mycket öppet tema, men med starkare koppling till näringen. Vi vill se medverkan av aktörer från både akademi, samhälle och näringsliv – gärna medfinansiering i form av engagemang och tid. Det är viktigt att lyfta fram projektets potential för näringen, vilka målgruppen är och vad projektet kan förväntas leverera. Det är också viktigt med en relevant referensgrupp. Utlysningen kommer att öppna efter sommaren med steg ett då den sökande lämnar in en kort skiss.

  Jag vill här passa på att tacka alla universitets- och högskolerepresentanter som var med den 31 maj för att diskutera utformning av ny utlysning och våra planer kring dialog mellan företag och forskare. Det var guld värt för oss med de bra idéer och den positiva feedback vi fick med oss från diskussionen.

  Åter till den ljuvliga sommaren, hösten får trots allt vänta för nu stundar snart midsommar och semester, tid att umgås med familj, släkt och vänner, kanske en spännande resa och skön avkoppling för kropp och själ. Ett lästips för hängmattan är Handelsrådets senaste slutrapport Konsumentreturer i digital handel – en balansakt i tre dimensioner eller för den som hellre tittar på film Konsumentreturer (ca fem minuter).

  När vi ses igen har vi alla förhoppningsvis laddat batterierna. Handelsrådet inleder hösten med en rad olika arrangemang så jag uppmanar er att hålla koll på vår hemsida och vårt nyhetsflöde så att ni inte missar något – framför allt Forskningsinblick 2017 den 5 oktober då vi också kommer att lansera en ny samlingsskrift kring digitaliseringen i handeln!

  Till sist vill jag önska er alla en härlig lång och lagom slapp sommar!

  Prenumerera på nyhetsbrev