Start » Om oss » Dialog med branschen » Trendspaning

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Trendspaning landet runt

  Handelsrådet genomför regelbundet turnén Trendspaning i handeln på olika orter i landet.
  Trendspaningen är ett led i Handelsrådets uppdrag som kunskapsförmedlare, i en omvärld där detaljhandelslandskapet är statt i snabb förändring och där beprövade koncept pressas allt hårdare av digitalisering, ökad internationalisering och ändrade konsumentbeteenden.

  För att driva en framgångsrik verksamhet som entreprenör och för att kunna förmedla kunskap i skolmiljö krävs uppdaterade insikter.

  Trendspaningen bedrivs typiskt i ett standardiserat upplägg, med förmiddag för alla som jobbar i och kring handeln och en eftermiddag speciellt för utbildare och yrkesvägledare.

  I typfallet utgör ett forskarföredrag tyngdpunkten på förmiddagen, där programmet också innehåller en omvärldsanalys, inspirerande entreprenörsexempel och en reflektörspanel. Eftermiddagen ägnas åt skolfrågor och de verktyg i undervisningen som Handelsrådet kan erbjuda.

  Arrangemanget är kostnadsfritt för deltagarna, vilket möjliggörs inom ramen för partssamarbetet inom Handelsrådet.

  Målgruppen är bred: anställda och chefer i detaljhandelsföretag, kommunala beslutsfattare, fastighetsbolag, affärsutvecklare, lärare – alla aktörer som på något vis är delaktiga i handelns utveckling.

  Kommande trendspaningar hittar du i vårt kalendarium

  Trendspaning på Nalen i Stockholm, april 2019.

   

  Prenumerera på nyhetsbrev