Start » Yrke och kompetens » Yrkestävlingar » Euroskills 2016 » EuroSkills 2016 – en succé

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  EuroSkills 2016 – en succé

  EuroSkills är över för denna gång och sammantaget blev tävlingen en gigantisk succé. Besökssiffran på 65 000 unika besökare översteg högt ställda förväntningar som på förhand verkade väl optimistiska med råge. Besökarna har fått se ungdomar tävla i 35 yrken. Med de sammanlagt sex medaljer (två av varje valör) placerar sig Sverige på sjätte plats i medaljligan.

  Invigning i Scandinavium

  Invigningen av EuroSkills 2016 arrangerades i Scandinavium. Utöver tal från statsminister Stefan Löfven och underhållning fick de 4500 i publiken även se handelns representant Johanna Hanson, som tävlar i Visual Merchandising, representera samtliga tävlande när hon svor EuroSkills officiella ed.

  Lyckat mingel på Ica Focus

  Den första dagens tävlande avslutades med att Handelsrådet, tillsammans med Svenskt Näringsliv och LO, arrangerade ett kompetensmingel på Ica Focus. Ett hundratal deltagare fick avnjuta god mat och bekanta sig med de olika yrkeskompetenser som finns representerade i dagligvaruhandeln.

  mats-johansson-handelsra%cc%8adet-helen-ro%cc%88nnholm-svensk-handel-anna-ekstro%cc%88m-minister-lennart-gro%cc%88nberg-handelsGymnasie- och kunskapslyftsministern på besök

  I slutet av fredagen fick Handelsrådet besök av gymnasie- och kunskapsminister Anna Ekström. Utöver tävlingarna, diskuterades även yrkeshögskolan och gymnasieutredningens betänkande som nu gått ut på remiss.

   

   

   

  Ingen medalj för Johanna Hanson i Visual Merchandiser-tävlingen

  johanna-hanson-in-actionSveriges representant i Visual Merchandising, Johanna Hanson, öppnade tävlingen starkt. Hon planerade sin tid på ett bra sätt och lyckades levererade en snygg första skyltning. Under fredagen fortsatte Johanna Hanson att arbeta lugnt och metodiskt och lade grunden för den skyltning som skulle slutföras under lördagen. På lördagsförmiddagen kunde besökare följa hur de tävlandes skyltningar tog form. När slutsignalen gick på lördagseftermiddagen visade det sig att bidragen genomgående höll en mycket hög nivå. Johanna och de övriga tävlande fick en långväntan till söndagskvällens avslutningsceremoni då priserna delades ut.

  Dessvärre blev det ingen medalj i Visual Merchandising denna gång. De medaljerna gick istället till Nederländerna (guld), Finland (silver) och Lettland (brons).

  Presentationstävlingen för butikssäljare

  amanda-wigholm-in-action-iiHandelsrådets presentationstävling för butikssäljare drog till sig många intresserade åskådare. De tävlande fick möta mer och mindre besvärliga kunder i olika rollspel. De tävlande gjorde bra insatser och när poängen räknades samman var det oerhört jämt. Tills sist stod det ändå klart att den som vunnit presentationstävlingen för butikssäljare var Amanda Wigholm från Gymnasium Skövde Västerhöjd.

  Läs även

  Pressmeddelande från EuroSkills2016

  Prenumerera på nyhetsbrev