Handelns utvecklingsråd
Start » Yrke och kompetens » Yrkestävlingar » Euroskills 2016 » Svenska mästaren i Visual Merchandising träningstävlar i Ryssland

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Svenska mästaren i Visual Merchandising träningstävlar i Ryssland

  Nu har Johanna Hanson, svensk mästare i visual merchandising, och Annica Bergman, som tränar Johanna, ansökt om visum för att åka till Ryssland i september där de ska träningstävla mot några länder de senare kommer att möta i Yrkes-EM.

  Den 22-27 september är svenska mästaren i Visual Merchandising Johanna Hanson och hennes coach Annica Bergman inbjudna till Chelyabinsk i Ryssland för en träningstävling inför Euroskills. Utöver Johanna och ryska deltagare, deltar också tävlande från Holland och Storbritannien.

  – Det är första gången Ryssland deltar och det verkar som att de har plockat ut de länder som tagit medaljer vid de senaste EM- och VM-tävlingarna för att de ska få bra sparring, berättar Annica.

  Det är dock inte bara ryska deltagare som har en fördel i att få möjlighet att träningstävla.

  – Jag tycker att det känns bra att få en försmak på hur det kommer att gå till och träffa några av dem jag kommer att möta på Euroskills i Göteborg. Att tävla på låtsas innan det gäller tror jag kan ge mig mycket, säger Johanna.

  Johanna och Annica har nu lämnat in sina visumansökningar och är förväntansfulla.

  – Det är ett speciellt land att åka till, så det ska bli jättespännande.

  160819-johanna-o-annica-visumansokan-ryssland

  Johanna och Annica utanför Ryska Visumcentralen i Stockholm.

  Prenumerera på nyhetsbrev