Handelns utvecklingsråd
Start » Yrke och kompetens » Yrkestävlingar » Svensk VM-silvermedaljör 2015

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Svensk VM-silvermedaljör 2015

  Sara Andersson, svensk mästare i visuell butiksmarknadsföring, vann ett silver i grenen "Visual Merchandising and Window Dressing" i yrkes-VM 2015 i Sao Paulo, Brasilien.

  Sara Andersson, som har gått den tvååriga yrkesutbildningen ”Visual Merchandiser” på Entreprenörskolan i Stockholm, tävlade våren 2014 yrkes-SM som hölls i Umeå och fick då en förstaplats och en direkt biljett till EuroSkills EM i Lille i Frankrike.

  Hon coachades inför tävlingen, parallellt med skolarbetet, och fick på EM en tredjeplats och ett brons. Direkt efter EM fortsatte träningen inför WorldSkills VM i Sao Paulo i Brasilien 2015.
  Ett träningsprogram lades upp och Sara tränade inför tävlingen samtidigt som hon avslutade sin utbildning på Entreprenörskolan och direkt efter utbildningen började sitt arbete som butiksansvarig och Visual Merchandiser på Karlstads Turistbyrå.

  Allt träning och arbete gav resultat och VM blev en succé för Sara som fick med en silvermedalj med sig hem i bagaget.

  – Rätt skönt att inte behöva andas, äta och sova skyltfönster, men såklart också en saknad – för det var ju så kul på vägen dit! Och mycket känslor: lycka, nervositet, stolthet, slit och så mycket glädje! säger Sara om sina erfarenheter.

  sara-johansson-yrkes-vm

  Sara Andersson firar silvret i Sao Paulo.

  Prenumerera på nyhetsbrev