Handelns utvecklingsråd
Start » Yrke och kompetens » Yrkestävlingar » Worldskills 2017

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Johanna Hansson på fjärdeplats i yrkes-VM

  Det räckte inte hela vägen till prispallen för Johanna Hanson, som dock tog en hedrande fjärdeplats och en Medallion for Excellence vid yrkes-VM i Abu Dhabi.

  Johanna var glad över den hedrande fjärdeplatsen bland totalt 15 tävlande.

  Efter fyra dagars tävlande var det på torsdagskvällen dags för avslutningsceremoni i Yrkes-VM. För Johanna Hanson som tävlat för Sverige blev det en stund av spänd förväntan. När medaljörerna i grenen i Visual Merchandising tillkännagavs visade det sig att guldet gått till Holland och att andraplatsen delades mellan Ryssland och Storbritannien. Dessvärre blev det alltså ingen pallplats denna gång, men en fjärdeplats bland de 15 tävlande och en Medallion for Excellence måste ändå ses som en stor framgång för Johanna.

  – Fjärde bäst i världen och bäst i Norden. Såklart surt att inte få stå på pallen, men som jag kämpat, och jag är så glad att jag fått varit med om det här äventyret, tillsammans med världens bästa landslag. Nu ska det firas! säger Johanna efter avslutningsceremonin.

  Konkurrensen vid tävlingarna var hård och det svenska yrkeslandslaget fick nöja sig med en bronsmedalj. Johannas fjärdeplats var det näst bästa resultatet för det svenska yrkeslandslaget och handeln har all anledning att vara stolt över hennes insats i yrkes- VM.

  Prenumerera på nyhetsbrev