Stipendiat
Start » Forskning och utveckling » Stipendiater » Emma Runnemark Post doc. stipendiat 2013

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Experiment kring betalningsmedel

  Konsumenternas val av betalningsmedel är situationsberoende samtidigt som valet av betalningsmedel påverkar exempelvis betalningsviljan. Denna komplexa situation undersöker Emma Runnemark i sin experimentella forskning.

  I sin avhandling fokuserade Emma Runnemark, Lunds universitet, på att förstå ekonomiskt beteende genom experimentell metodik.

  – Jag vill fortsätta inom detta område genom att studera betalningsmedel ur olika synvinklar, säger hon. I min forskning använder jag mig av experiment där vi kan kontrollera olika faktorer som kan påverka en persons beteende i en viss situation.

  Den planerade forskningen handlar dels om hur nätverkseffekter påverkar valet av betalningsmedel och dels om hur betalningsmedel påverkar konsumentbeteende. I det förstnämnda fallet kommer processen för acceptans av nya betalningsmedel undersökas.

  – Den andra delen handlar om de skillnader i betalningsvilja som uppstår beroende på betalningsmedel, säger Emma. Vi kommer att studera dels ”do-it-yourself”-shopping (självskanning direkt i korgen/vagnen) och dels om det finns någon skillnad beroende på om en person betalar med kort eller kontant i kassan.

  Prenumerera på nyhetsbrev