Stipendiat
Start » Forskning och utveckling » Stipendiater » Rana Mostaghel Doktorandstipendiat 2008

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Samarbete i leveranskedjan viktigt för framgång

  I Rana Mostaghels doktorsavhandling Integrated Supply Chain Strategy, Competition Capabilities and Firm Performance undersöker hon sambandet mellan affärssystem, integration i leveranskedjan, konkurrensförmåga och företagets prestation hos tjänsteföretag.

  – Antalet tjänsteföretag har på senare år vuxit mycket snabbt vilket har gjort att konkurrensen dem emellan blir allt hårdare, säger Rana Mostaghel. I min forskning fokuserar jag på vilken betydelse affärssystem i kombination med integration i leveranskedjan har för hur det går för företaget.

  Samarbete lönar sig

  Resultaten visar att det finns ett starkt samband mellan förbättrad integration i leveranskedjan och företagets framgång. Det finns däremot inget direkt samband mellan införande av affärssystem och hur bra det går för företaget, men förhållandet dem emellan underlättas av integration i leveranskedjan och konkurrensförmågan.

  – Min forskning visar att ett tjänsteföretag som vill bli framgångsrikt bör överväga att samarbeta närmare med sina partners i leveranskedjan, säger Rana Mostaghel, och att införandet av ett affärssystem gör samarbetet smidigare även om det inte direkt påverkar företagets konkurrensförmåga.

  Prenumerera på nyhetsbrev