forskning
Start » Krönika » Nytta och relevans för näringen

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Nytta och relevans för näringen

  2016-12-15

  Jag kan nu blicka tillbaka på mitt första år som vd för Handelsrådet och jag gör det med stor glädje!

  Med avstamp i forskningsagendan ”Initiativ för att stärka handelsnäringen” som lanserades i början av året har vi börjat vässa Handelsrådets egna processer för att finansiera forskning med största möjliga nytta och relevans för näringen. Jag är övertygade om att när vi får till ett givande och tagande mellan akademi och näring så kommer saker att hända. Handelsrådet ska vara ett nav och ett kugghjul för att få bransch och akademi att jacka i varandra – för att tillsammans stärka handelsnäringen till en ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

  Jag är stolt över Handelsrådets projektportfölj, alla skickliga forskare, handelsexperter och företagspersoner involverade i vår verksamhet.

  Nu stundar lediga dagar, tid för att umgås med familj, släkt och vänner, tid för reflektion och avkoppling för kropp och själ, kanske härliga promenader i naturen eller läsning av litteratur eller annat ni annars inte hinner med. Kan rekommendera Handelsrådets slutrapporter där vi i år har slagit rekord på antal rapporter.

  När vi ses igen är dagarna redan lite längre, lite ljusare. Vi har ett 2017 framför oss som kommer att vara minst lika händelserikt som 2016. Vi har en utlysning tillsammans med besöksnäringen ”Framtidens fysiska mötesplats” att besluta om, ett nytt bedömningssystem som ska falla på plats och jag ser redan nu fram mot Forskningsinblick den 5 oktober där vi kommer att presenterar många nya spännande forskningsresultat.

  Slutligen vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  Prenumerera på nyhetsbrev