Start » Press » 2020 » Youtubeprofilen jobbar i handeln – igen

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Youtubeprofilen jobbar i handeln – igen

  Youtubeprofilen Therése Lindgren gör studiebesök på ICA, och upptäcker vilken mängd olika yrken som finns inom dörrarna på en stormarknad.

  – Handelsrådet vill inspirera och locka till karriär i handeln. Att göra det tillsammans med en influerare, med över miljonen prenumeranter, är ett sätt att tala direkt till unga, säger Handelsrådets Mats Johansson.
  I Youtubeklippet ”Bakom kulisserna på ICA” tar Therése Lindgren med sina följare till Ica Maxi i Lindhagen i Stockholm för att undersöka vilka yrkesroller som finns på en stormarknad.
  Den tittare som blir inspirerad och vill upptäcka mer kring mångfalden av yrkesroller, kan sedan gå in på Yrkeskartan.se. Sajten berättar på ett lättöverskådligt sätt i bild och text om olika handelsyrken och visar på utbildningsvägar.
  Sajten riktar sig såväl till unga som funderar över yrkesval och utbildning, som till den som redan arbetar i handeln och till lärare.
  Filmen från Ica Maxi Lindhagen är den tredje som Handelsrådet gör tillsammans med Therése Lindgren. 2018 ”jobbskuggade” hon som onlinemarknadsförare hos Footway. Knappt ett år senare praktiserade hon hos e-handlaren Lyko – allt med koppling till den yrkespalett som speglas i Yrkeskartan.se.
  – Det finns ett sug efter att veta mer om jobb i handeln. De här inläggen har i dagsläget sammanlagt över 400 000 visningar, konstaterar Therese Forslin, ungdomsinspiratör på Handelsrådet.

  Kontakt:
  Mats Johansson, expert yrke och kompetens, Handelsrådet, tel: 010-471 85 93
  Therese Forslin, ungdomsinspiratör, Handelsrådet, tel: 010-471 85 94

  För pressbilder besök Handelsrådets pressrum hos ViaTT.

  PRESSMEDDELANDEN

  Pressbilder

  Prenumerera på nyhetsbrev