Handelns utvecklingsråd
Start » Om oss » Organisation » Ny medarbetare Lena strålsjö

Maila sidan

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vart ska det mailas? (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Ny medarbetare Lena strålsjö

  Lena Strålsjö är ny FoU-expert sedan i september 2015 på det nybildade Handelsrådet (där Handelns Utvecklingsråds nuvarande verksamhet kommer att ingå). Hon kommer närmast från Stiftelsen Lantbruksforskning och Formas där hon arbetat med forskningsfinansiering inom lantbruk, livsmedel och miljöföroreningar.

  I rollen som forskningschef och forskningssekreterare har Lena Strålsjö varit med och drivit på utvecklingen av nya arbetssätt för att få bättre spridning och genomslag av forskningsresultat i samhället. Under 2014 var Lena projektledare för framtagandet av en Forsknings- och innovationsagenda för lantbruks- och trädgårdsnäringen ”Lantbruk och trädgård 2030” och hon har också arbetat fram ett helt nytt forskningsprogram för Stiftelsen Lantbruksforskning. Arbetet har inneburit mycket samverkan och nätverkande, både nationellt och ute i Europa. Erfarenheter och kontakter hon kommer att ha stor nytta av när hon nu axlar rollen som Forsknings- och utvecklingsexpert på Handelsrådet.

  – Jag ser mycket fram emot att jobba med forskning och utveckling inom handeln, säger Lena Strålsjö. Det är en organisation som jag känner till väl och som har en viktig roll att spela för utvecklingen av den svenska handelsnäringen.

  – Vi är mycket nöjda med att få hit Lena Strålsjö, kommenterar Andreas Hedlund, Handelsrådets vd.  Vi vill utöka rådets strategiska arbete med att investera i forskning och innovation för en konkurrenskraftig svensk handelsnäring. Lena Strålsjö kommer att ha en central roll i det arbetet.
  lena_s

  Lena Strålsjö är doktor i livsmedelsvetenskap från SLU, där hon disputerade på en avhandling om B-vitaminet folat i bär. Hon har tidigare också arbetat på Naturvårdsverket och Uppsala universitet.

  Prenumerera på nyhetsbrev